Sök

Idag har jag och Dumle tränat sök. Det var riktigt kul och Dumle fick två svåra skick där han verkligen fick jobba, tyvärr försökte han spåra sig fram till figuranten men inte ens det lyckades. Sista skicket gjorde vi lite lättare då han var helt slut i huvudet. Dagens "sökstjärnor" var Bom och Bisse, Bom har inte tyckt att det har varit så intressant att springa ut i skogen och leta figuranter för matte är ju så mycket roligare än någon annan och Bisse är bara en liten valp men tar vindmarkeringarna som om han inte har gjort något annat och vågar sig även ut i skogen utan matte och husse.


Dumle spårar

Julhälsning


Uppställningsbilder


Dumle som valp

'


Junior - första utställningen






Dumle som vuxen


Rådjursjakt

Dumle och hans husse har spenderat eftermiddagen i skogen där de har tränat jakt. Husse vill gärna få Dumle att driva rådjur och intresset finns där, men det är en bra bit kvar innan Dumle har fattat vad som ska göras. Det var mer intressant att ta julbadet i en av alla diken som finns i skogen.


Dumle och Tilda


Dumle och syrran Tilda busar

Söndagsmys

Vi tog en sväng till brukshundsklubben idag och tränade lite hopp. Nu sitter kommandot där det ska och jag kan istället träna på att skicka Dumle över hindret.

Det blev en långpromenad i det fina vädret idag med och nu har jag en nöjd och trött hund som ligger här i soffan och sover.

Såret på tassen har nästan läkt nu, skönt för Dumle att slippa ha tratten på sig mer.
 


Träning

Ikväll har jag och Dumle varit i Smålandsstenar och tränat lite. Vi är ett gäng som brukar träffas på torsdagar och träna inför start i appellklass till våren.
För Dumle del satsade vi ikväll på platsliggande, apportering och fotgående. Och som vanligt passivitet vilket är det Dumle behöver träna mest.
Fotgåendet sitter där det ska, medans vi har lite kvar att fila på när det gäller platsliggandet och apporteringen.                    
 

Veterinären

Idag blev det en tur till veterinären, Dumle har fått ett sår på ena tassen som har blivit inflammerat.
Efter en snabb undersökning var vi på väg hem igen med antibiotika och en tratt i bagaget.

Nu efter medicinering och rengöring av såret ligger Dumle och tjurar i soffan med tratten på.


Sökträning

Eftermiddagen spenderade jag och Dumle i skogen med massa trevliga hundar och människor. Vi är ett gäng som har börjat träna sök ihop. Först ut var en lite hovawart valp som löste det hela riktigt bra. Det är kul att se att det funkar så bra även för små valpar.
Hade med kameran men det blev inga bilder tagna, man är alldeles inne i träningen så man glömmer att knäppa av  =)
Lägger ut några bilder på mig och Dumle tagna förra gången vi tränade. (Bilderna är lånade från Smålandsstenars Brukshundsklubb)
Dumle på väg att skickas mot figuranten

Dumle ute i skogen och letar figuranter

Sökträning

Imorgon är det dags för att träna Sök igen. Gick en kurs i höstas hos Smålandsstenars Brukshundsklubb där vi testade de flesta grenar inom Bruks. Och Sök var något som både jag och Dumle fastnade för. Vårt mål är att bli uppflyttade till Lägre klass under 2009 så nu gäller det att träna, träna, träna...

Valpbilder

Här kommer några valpbilder till...

Valpbild


Dumle som en liten valp, runt 9 veckor

Nu så...

Nu har även jag och Dumle gett oss ut i den stora bloggvärlden.
Här kommer vi att berätta om Dumles eskapader i hundvärlden både stora och små.

Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0