Träning

Idag drog jag med några från sökgänget långt ut i skogen i Dölhult för att träna lite sök.
Vi hittade ett  bra ställe med många gömmor och svår terräng så hundarna fick jobba idag.



Lotus och matte Eva innan skick


Torsdagar...

... spenderas oftast på brukshundsklubben. De flesta ur sökgänget brukar komma dit och träna lite lydnad och allt möjligt som kan behövas tränas på...

Idag blev det platsliggning i grupp, fotgående och träning på lösrulle för Dumles del, och som vanligt en del passivitet.
Kommer nog att träna rätt så mycket lösrulle vid sidan av det vanliga söket för att sedan pussla ihop momenten.

Dumle kan vara väldigt slarvig med apporter, leker gärna med dem eller tappar dem på halva vägen så det är bättre att träna det separat innan jag lägger ihop det med figuranterna.




Dumle fick öppna ett paket med en gammal leksak igår som aktivering. Det är så tråkigt nu när det är så mörkt och kallt och blött ute. Läntar till våren när man kan vara ute lite längre på kvällarna.


Tisdag

Dagarna bara flyger fram, och som vanligt har Dumle hittat på lite allt möjligt.

I söndags tränade vi sök och även om vi inte var så många som tränade flöt det på bra. För Dumles del försökte han spåra sig fram till figuranterna istället för att ta vindmarkeringar, han har inte kopplat ihop ordet "Sök" och tjänstetäcket med att ta vind utan förlitar sig på sin spårnos som alltid har varit ett säkert kort. Tyvärr så lyckas han ibland med spåret men vi ska se till att det inte händer igen.

Kvällen har vi ägnat åt en långpromenad och även lite träning. Nu när det är så mörkt ute så får man försöka aktivera hunden inne och ikväll blev det klickerträning och godissök.


Dumle tränar på att öppna kylskåpet


Hundkex

Ikväll har jag bakat hundkex till Dumle, självklart så har Dumle varit med hela tiden. Dessa kex är Dumles favoriter och han sitter och väntar på helspänn tills kexen är klara.




Bilder



Dumle funderar om den lilla valpen kan vara läskig eller inte...




Denna kostymen har Dumle nästan alltid efter att ha varit ute i skogen, lite grenar och lera kan aldrig vara fel för pälsen


Återigen sökträning

Hundgänget som jag och Dumle tränar sök med har varit ute i skogen och tränat lite.

Hundarna gör som vanligt framsteg och poletten har nu trillat ner på några av dem. Dessa timmarna ute i skogen är så roliga att tiden bara flyter iväg, skulle kunna spendera varje dag där och bara träna, träna, träna. Men det är inte så dumt att krypa upp i soffan med en trött hund och bara mysa det heller  =) 


Dumle trött efter träning


Dumles dag

När jag var i Göteborg och ställde hund var Dumle med sin husse och vinterfiskade!
Det var riktigt roligt att springa runt på isen även om Dumle hade vissa "Bambi på hal is" tendenser.


Dumle räcker ut tungan åt fotografen

Vacker passgång över sjön!

Dumle spanar in husse

My Dog

I fyra dagar har det varit utställning i Göteborg. För springerns del var det måndag och tisdag som gällde.
Jag och Johanna tog med oss Johannas hundar Tärnan och Nemo och gav oss iväg imorse. Jag skulle ställa Tärnan åt Johanna eftersom vi misstänkte att de två olika ringarna skulle krocka med varandra.

Tärnan skötte sig utmärkt i ringen, skulle kunna tro att hon inte har gjort något annat än att springa vänstervarv i sitt liv. =)
Vi blev BIR-valp och fick vår biljett till den stora finalringen!

Eftersom det är så roligt att ställa hund så tackade jag inte nej när Lotti frågade mig om jag kunde ställa hennes tik Lovis i unghundsklassen. Där hamnade vi på en reservplats med HP.'

Det blev en lång väntan innan det var dags för mig och Tärnan att ge oss in i finalringen. Och där blev vi oplacerade. Men det har varit en rolig dag och det är aldrig fel att avsluta den i finalen!


Jag och Tärnan väntar på att få gå in i finalringen!

Sök

Denna härliga vinterdag var det Sök träning för hela slanten. Det är så härligt att se hundarna jobba och de gör nya framsteg för varje gång. För Dumles del gäller det nu att jobba i kommandot "Sök" och få upp näsan i luften.


RSS 2.0