Dagens Dumle


Dumle hos frisören

Dumle

Hej!
Har precis kommit hem från "farmor & farfar". De hade köpt en present till mig! Ett megastort ben!! Så glad jag blev, precis vad jag behövde! Har ju inte så många hela leksaker kvar hos dem. Jag sprang runt lite med det och sedan la jag mig på golvet och skällde en stund på benet. Man kan ju inte bara börja tugga på ett ben, måste först visa vem som bestämmer, och det är självklart JAG (matte brukar säga att det är hon, men alla vet att det är JAG som bestämmer hemma)

Over and out
Dumle D Davidsson

Dagens Dumle


Sommartid

Nu äntligen börjar det blir riktigt ljust om kvällarna! Som jag har längtat!

Morgonen började tidigt. Jag och Dumle gav oss ut på en långpromenad i det härliga vädret. Lite kallt men solen sken och det var helt tyst förutom allt fågelkvitter. Verkade som hela byn fortfarande låg och sov.
Senare på förmiddagen så åkte jag och Dumle iväg till Skeppshult för att träna lite sök. Som vanligt var Dumle taggad till tusen, lite för taggad enligt mig, han hade lite svårt att koncentrera sig på uppgiften. Alldeles för mycket spring i benen. En av figuranterna hade gömt sig riktigt bra, och där fick Dumle kämpa ett bra tag för att hitta henne. Efter att vi kört alla hundarna så var det dags för fika i solen! Och bus för hundarna! Fast Dumle hade inte riktig tid med bus, först måste man nosa av området innan man har tid att leka. Tog nog 10 minuter innan han märkte att Betsy försökte att leka med honom.

Nu ikväll har jag och Dumle precis kommit in från en cykeltur, nu är det dags att bygga upp kondition så att man orkar med att träna/tävla ordentligt i sommar och höst!

Dumle spelar fotboll

Lyckades fånga Dumle på film när han roar sig själv med att spela lite fotboll

Dagens Dumle


Raka spår

Igår var det en lugn dag, efter morgonpromenade kröp jag och Dumle ner i sängen igen för att mysa och slappa i några timmar, var lite trött efter utställningen dagen före. Men vi hann med att träna lite uppletande och apportering på förmiddagen.

Ikväll har la jag ett litet "bebis" spår åt Dumle. Tänkte se om han markerade pinnarna eller om han bara tänkte fortsätta att spåra. Dumle markerade inga pinnar, utan han bara plöjde fram i spåret. Kan ju bero på att spåret låg ca 10 minuter och det är alldeles för kort tid för Dumle. Så nu till helgen så ska jag ge mig ut i skogen och lägga ett riktigt spår åt honom.
Annars har Dumle roat sig med att spela lite fotboll här hemma (han har en leksak i munnen och springer runt och slår på en tennisboll med framtassarna) men när jag skulle filma honom så slutade han. Ska försöka fånga honom på film någon gång framöver.

SU(u)CH DKUCH Astrospring's Kaiser



Var bara tvungen att lägga ut en bild på Kaiser, han är riktigt läcker!

Dagens Dumle


Dagens Dumle


SV-09

Idag har det varit en lång dag! Klockan ringde vid 4.30 och en stund senare åkte jag iväg mot Halmstad för att möta upp Ann och åka till Malmö för att gå på Svensk Vinnarutställning -09.
Det blev en dag fylld av vackra hundar, hundprat och lite shopping. Jag och Ann stannade kvar efter utställningen för att kolla in finalerna och heja fram Dumles kusin Seamus (GBSHCH SU(u)CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom) som blev BIG-1!


Ett extra stort GRATTIS till Astrospring's Kaiser som idag blev 2:a bästa hane med cert idag och därmed fick titlarna      SU(u)CH och DKUCH!

BIR idag blev: GBSHCH SU(u)CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom och BIM: SU(u)CH PLCH SV-07-08 Wongan Romanza At Barecho

Bägge fick den nya titeln SV-09!


Dagens Dumle


Undersöker "dumpen" på mentaltestet

Dagens Dumle


Veterinären

Hej!
Idag åkte jag och matte till doktorn, matte hade hittat en knöl eller något på min tass (typ där jag hade mitt sår i julas) och veterinären tyckte att vi skulle åka in och visa upp tassen.
Visst, det är väl inga problem tänkte jag, bara matte kör mig så kan jag väl visa tassen för doktorn. Jag är ju ingen mes precis, inte som Alfons som inte ens vågar gå in till doktorn!

När vi kom dit så fick vi vänta en stund, men rätt så snabbt som kom min veterinär Lina och jag hoppade smidigt upp på undersökningsbordet, passade på att pussa lite på Lina med (har märkt att de flesta som jag pussar på tycker om det, till och med några domare i utställningsringen har fått en puss eller två).
Doktorn kollade tassen och kom fram till att det är en KLO som har börjat växa igen, tydligen hade inte hela sporren försvunnit när jag tog bort den som valp. Doktor Lina sa att om jag inte har ont av klon eller får några besvär så skulle vi låta den vara, annars så måste jag opereras! Och det kommer inte på tal! Jag tänker inte lägga mig under kniven, har aldrig varit för skönhetsoperationer, man kan ju inte bli snyggare än vad jag redan är...

Efter att vi var klara och jag hade fått lite godis av veterinären så gick jag och matte ut i receptionen och jag fick välja en ny leksak! Självklart valde jag den tuffaste! Ett vildsvin!

Så det har faktiskt varit en helt OK dag idag.
Förutom att matte tydligen fick för sig att hon var tvungen att klippa mig och klantig som hon är så klippte hon mig i tassen! Klantmatte!

Over and out
Dumle D Davidsson


Mårås

Ikväll stack Dumle och jag iväg till Mårås för att gå i skogen och träna lite. Det var riktigt skönt att gå där och vi hörde flera fåglar som var i full gång att äta, flyga, bygga bo eller vad nu fåglar gör på våren. Till och med Dumle stannade till och lyssnade på en hackspett som hackade i träden.

                                                                    Kom igen nu matte! Skynda dig!


Kunde inte låta bli att köra lite uppletande med Dumle, både han och jag tycker att det är jätteroligt.


                                                                               Här är den inte...

                                                                                Inte här heller...

                                                                                Hittade den!!


När vi hade kört färdigt uppletandet så fortsatte vi gå i skogen och helt plötsligt så "råkade" Dumle hamna i sjön! Kan inte förstå hur det gick till, Dumle tycker ju inte alls om att bada (ironi). Jag vet inte om det var årets första dopp eller inte, men det dröjer ett bra tag innan matte badar tillsammans med Dumle, den saken är säker...


Citat


"Money will buy you a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail"

Shopping

Idag fick Dumle stanna hemma med husse medans matte åkte in en sväng in till stan efter jobbet. Behövde lite nya kläder till SV-09 som går av stapeln i helgen. Ska bli riktig kul att åka iväg på hundutställning, det var ett tag sen.

Nu ska jag och Dumle släpa oss ut soffan för att träna lite framför gående innan vi kryper ner i sängen.

Söndag

Idag har jag och Dumle koncentrerat oss på att träna apportering och framförgående. Det är många moment som vi ska lära in innan det är dags att starta i appellen.

Igår gav vi oss ut i den blöta skogen för att träna sök. Just nu koncentrerar vi oss på att få raka skick ut på djupet med Dumle, och helst så dolda figuranter som möjligt. Nosen är oftast en bit upp från marken så det verkar som om Dumle har förstått att det inte går så bra att försöka spåra sig fram.


.


Valpar



Många av timmarna framför datorn går åt att leta efter spännande valpkombinationer runt om i landet, och det skulle inte vara fel att få en sån här lite krabat igen! Men jag får istället njuta av min store grabb som fortfarande beter sig som en valp ibland!

Träning

Jag och Dumle trotsade snöovädret och gav oss iväg till Smålandsstenar för att träna lite. Och det behövdes. Dumle var laddad till tusen och hade lite svårt att koncentrera sig, men vi körde lite platsliggning och fotgående och avslutade med att gå i genom momenten till apellklassen (nu ska vi träna, träna, träna) så att vi kan börja tävla någon gång  =)

Både jag och Dumle blev väldigt snabbt täckta av all snö, och Dumle fick dessutom väldiga snöbollar på tassarna så efter någon timme gav vi upp och åkte hem till värmen. Men nu är jag taggad för att börja träna på de nya momenten och längtar mer än vanligt till helgen!


Måndag...

Eftersom jag höll på att drunkna i all den rena tvätten när jag skulle hämta Dumles mat så fick Dumle hjälpa mig med att sortera alla sockar idag. Det gick bra, fast Dumle måste vara färgblind för att matcha ihop par var inte Dumle starka sida!


Sök, sök, sök!

Idag var det äntligen dags för sökträning igen! Det var ett tag sen jag och Dumle va med och tränade och det var en taggad hund jag hade med mig.


Träningen gick kanon. Dumle fick svåra gömmen ute på djupet och fick kämpa lite för att hitta figuranterna, men det är precis det jag ville. Och nosen var knappt nere i marken nångång utan upp i luften så nu verkar det har gått in i hans lilla hjärna att det fungerar inte så bra med spårningen i den här träningen.
Tyvärr så fick jag och Dumle sticka lite tidigare för vi skulle hem på lite kalas med våfflor. Det var en blöt, trött hund som tog emot alla gästerna och avslutade kalaset med att sova i mattes knä på två stolar.

Nu ska jag och Dumle lägga oss i soffan och läsa våra böcker om Sök och Uppletning som jag har köpt.


Dumle

Igår så hade jag hoppats på att få åka till Klubben och träna lite, men tydligen blev jag nedröstad av de två andra i huset.
Det skulle städas och handlas och husse fyllde år så då kunde vi inte vara på klubben hela kvällen. Nä, nä, det kunde jag väl förstå men att städa och baka kaka och annat fjant hade vi väl kunnat hoppa över och istället lekt med mig istället!

Men det värsta var ju att husse och matte åkte iväg för att trimma en annan hund, UTAN MIG! Visserligen så var det rätt så skönt att det inte var jag som skulle vara tvungen att ligga still på bordet och bli klippt. Men att bara lämna mig ensam hemma, det är inte snällt. Jag SKA vara med överallt! Husse och matte fixar ju det inte annars. Det är alltid jag som får fixa och trixa när vi är ute på äventyr.

Som hämnd tog jag hela sängen för dem när vi gick och la oss!

Over and out
Dumle D Davidsson

Uppflyttning

Jag och Dumle vill skicka ett stort GRATTIS till Wiggo och matte Jessica som i lördags blev uppflyttade till lägre klass spår!


RSS 2.0