Nytt golv?

Dumle har bestämt att vi ska byta golv hemma i lägenheten. Eller i alla fall ha en ny färg. Han satsar på att få fram fina gråa fläckar på hela golvet med ett inslag av grus. Än så länge går det rätt så bra.
Vid den här tiden på året är det inte roligt att ha en hund med lite längre päls. Det räcker att ta tre steg utanför dörren och Dumle är blöt under hela magen.

När Dumle inte fixar nya golv så tränar vi med klickern och kör väl igenom det mesta som jag har lärt honom. Idag har Dumle fått hjälpa mig att plocka upp den rena tvätten och städa upp alla leksaker som ligger och dräller överallt.

Imorgon blir det nog en sväng till Brukshundsklubben. Först lite träning för Dumles del och sedan är det utställningsmöte som gäller. Och säkert en del rosettillverkning med.


Vinterfiske

Idag åkte vi iväg en sväng till sjön för att fiska lite. Senast vi gjorde det hade Dumle lite problem med alla hålen som borrades upp, konstigt nog hamnade det en och annan tass i vattnet.
Men idag var det mer intressant att spåra alla rådjur som hade gått över isen. Några var rätt så färska och jakthunden i Dumle trädde fram, det krävdes en vissling i pipan istället för ett vanligt nej för att få stopp på Dumle. Så när det var dags att gå till bilen igen var det en lagom tjurig Dumle som fick gå i koppel istället för att ta upp spåren igen.

Och inte mycket till fisk blev det heller, men det kanske inte är så konstigt när det springer runt en hund och en matte och tränar fotgående, inkallning och platsliggning på isen...

Dumle här igen...



Igår kväll när vi hade ätit började matte prata om att åka till klubben. Yes! tänkte jag. Lite träning är ju inte fel, särskilt inte när matte tar med sig köttbullarna eller min favorit mus.
Men vad tror ni att hon gjorde?! Hon sa till mig att stanna och så gick hon ut och stängde dörren och åkte. Utan mig!! Ibland undrar jag vad hon har innanför pannbenet. Matte tänker i alla fall inte längre än vad hennes nos är, det är en sak som är säker.

Husse lugnade mig när jag gick omkring och svor över matte och sa att hon skulle på rosett tillverking inför utställningen den 1:e maj. Och att jag bara skulle fått ligga still i klubbstugan. Då lugnade jag ner mig lite, det är ju inte det roligaste man kan göra en tisdagskväll. Då ligger jag hellre på rygg i soffan och sover.

Over and out
Dumle D Davidsson


Kompisar

I helgen har Dumle och Frasse härjat som bara bästa kompisar kan. Deras favoritlek är att boxas och brottas. Inte så mycket jaktlekar för de här killarna i alla fall.
 


Dumle som valp



Hittade bilden på en 8 veckors Dumle på Astrospring's hemsida. Det var en bedårande liten valp man fick med sig hem för nästan 4 år sen!



Här spanar Dumle och brorsan in en fågel... Spännande!

Lösenordet kapat?

Hmm... Undrar hur Dumle har fått tag på lösenordet? Kan det vara husse som skvallrat? Tydligen delar de två mer än bara frukostmackan...

Dumle

Hej!
Nu är det Dumle som sitter vid tagentbordet. Matte är på jobbet så hon kan inte hindra mig.
Tänkte berätta hur jag upplevde helgen i Värnamo.

Lördagen började med att jag kände mig hungrig, men matte uppskattade inte att jag väckte henne. Fick ett "gå och lägg dig som svar". Oförskämt. Men jag la mig en stund. Nästa gång sa jag till matte att nu får hon allt ta och gå upp och ge mig min mat innan jag svälter ihjäl.
Efter mat och promenad var det inte så dumt att krypa ner till husse i den varma sängen. Matte däremot åkte iväg till Värnamo.
Jag och husse hade en härlig dag med en massa bus och promenader. Det blev även en sväng till Frasse och hans husse Jonas. Sen kom matte hem på kvällen och det blev lite mys i soffan innan vi gick och la oss.

På söndagen var det ungefär samma procedur som lördagen fast denna gången väckte matte mig! Så jag gick upp och åt lite frukost och fick ge mig ut på en lite längre promenad än vanligt för matte sa att jag skulle vara passiv så mycket idag att hon ville att jag skulle bli trött. Och trött blev jag, så när vi kom innanför dörren sprang jag in till husse och kröp ner i sängen igen. Jag protesterade väldigt mycket när matte sa till mig att det var dags att åka. Sa till henne att hon kunde åka så att jag och husse kan få sova utan att hon stör. 
Men matte gav sig inte! Utan jag fick ge mig ut till den kalla bilen och åka till Smålandsstenar för att möta upp Emma och Betsy. Betsy är en snygg rottweilertik men tyvärr så är hon redan upptagen. Och det sa hon till mig, men jag tyckte allt att hon kunde ta och dumpa Wiggo för mig, kanske jag kan lyckas charma henne nästa gång.

Uppe i Värnamo var det massivs med folk som jag ville hälsa på. Men vad säger matte då till mig? Jo, att jag ska ligga still på min pläd! Men! Jag kan ju få massa kel av alla andra. Och om jag är riktigt gullig så lyckas jag säkert att få smaka på någons fralla. Lite småtjurig var jag allt i början och tyckte synd om mig själv. Fast det gick över till slut och jag började känna mig lite trött igen.

När kursen var slut så åkte vi in mot Värnamo istället för att åka hem. Och vi hamnade på Banverket, och efter en liten stund dök en del av sökgänget upp! Vi ska träna! Jippi!  Denna gången behövde jag inte vänta så länge. Och jag var laddad till tusen! Det är så kul att träna! Fast innan jag kunde koncentrera mig på söket var jag tvungen att försöka spåra upp en hare som precis hade sprungit i området. Efter det kunde jag tänka mig träna sök.Jessica tyckte att jag skulle få det svårt med dolda figuranter så jag verkligen ska få upp nosen i luften och jobba lite. Och jobba fick jag! På andra skicket hade Siv krypit in i ett skåp! Och jag kände att hon var där men matte fattade inte så jag blev lite förtvivlad och började skälla på matte men hon fattade ändå inte vad jag menade. Så jag fick söka av lite noggrannare och tillslut hittade jag henne! Och fick en massa köttbullar!

Nu orkar jag inte skriva mer! 
Over and out
Dumle D Davidsson

 

Ledarutveckling steg 1

Helgen som gick spenderades i Värnamo på Brukshundsklubben. Jag och Emma hade anmält oss till en Ledarutveckling steg 1 kurs för att ta första steget mot att bli instruktör eller i alla fall medhjälpare på kurserna.

Det  var riktigt intressant och väldigt roligt, det var en toppengrupp som hade anmält sig till detta! Toppenbra ledare som höll oss igång.
De flesta på kursen bodde över på hotell och när det var dags för mig och Emma att åka hem igen så ångrade vi oss nog båda två att vi inte hade valt att sova över. Det blev nog rätt så livat under Melodifestivalen kan jag tro =)

På söndagen började vi lite tidigare och idag fick även Dumle följa med (under protest från husse). Dumle skötte sig väldigt bra hela dagen med att ligga passiv inne i klubbstugan. Det är inte det lättaste när man är en hund som vill hälsa på allt och alla och tror att alla bara älskar honom.

När kursen var slut mötte jag, Emma och Jessica upp några från sökgänget inne i Värnamo för att träna sök inne på Banverket. Det var första gången jag och Dumle var med där och det är lite annorlunda sök om man jämför med skogssök. Men herr Dumle skötte sig riktigt bra och fick några svåra sök som han behövde för att få upp nosen i luften istället för att försöka spåra sig fram. Figuranterna var dessutom helt dolda inne i skåp så han fick heller någon hjälp av sin syn. 

Det var en kall och stolt matte som till slut kom hem efter en härlig helg i Värnamo! 


Dumle och Frasse



En härlig bild på Dumle och Frasse från i somras. Frasse tröttnade på att bada med Dumle eftersom Dumle hela tiden tryckte ner Frasse under vattenytan.

Leta godis

Dumles aktivering ikväll var godissök i vardagsrummet. Nosen går som bara den och det tar inte lång tid för honom att hitta godbitarna.




Nu ligger Dumle och värmer mina fötter men snart så ska vi ge oss ut på kvällspromenaden.

Härligt väder

Jag och Dumle har varit ute i det härliga vädret och tränat lite. Körde bara lite stanna kvar övningar, inkallning med störning och uppletande.

  
Igår var en riktig hunddag för mattes del. Vid 10-tiden och sökgänget ut i skogen för att träna lite. Dumle fick vänta länge denna gången och laddade upp sig ordentligt innan det var hans tur. Han har ordentligt med fart ute i söket och skötte sig riktig bra denna gången. Nosen var en bit ifrån backen idag och han tog vinden bra. Testade även med sökrullen på två skick och denna gången var det inga problem. Vi avslutade med ett sista skick med belöning direkt ute hos figuranten.

Efter sökträningen var det bara att åka hem och hoppa in i duschen för att sedan åka till Brukshundsklubben där det var årsmöte med fest efteråt. Det var riktigt trevlig med mycket skratt!


RSS 2.0