Dagens Dumle


Dumle ville inte bli störd när han badade i sin pool en varm sommardag!

Mindre än 1 vecka kvar!

Nu närmar sig 1:a maj utställningen med stormsteg! Jag har varit på klubben några timmar i eftermiddag och hjälpt till lite. Det är mycket att tänka på, fast det känns som om det mesta har fallit på sin plats. Jag blev tillfrågad att döma "Barn med hund" och efter lite funderingar så tackade jag. Mitt första domaruppdrag! :)

Igår började jag tampas med Dumles päls, han har väldigt mycket av den varan om man säger så. Efter ca 2 timmar gav jag upp! Fast det enda jag har kvar är att plocka all död päls på ryggen. Får nog ta det i omgångar.
Även mina föräldrars hund fick sig en omgång med saxen. Det uppskattades inte av honom! Hade han kunnat svära så hade han gjort det.

Dagens Dumle

4e8f115edbdd97e132f098f4e10fd1b6.png

Kolla varifrån!

Dagens Dumle


Aktivitetspasset!

Igår kväll hölls den andra omgången av aktivitetspasset! Kursdeltagarna fick prova på agility. Alla hundarna löste sina problem med de olika hinderna, och klarade av att köra en enkel bana innan kvällen var över. Inga problem med de höga balanshinderna och tunnlarna löste de också!
Blev lite sugen att testa Dumle och se hur han löser den platta tunneln, den vanliga älskar han att springa igenom.
Får se om jag hinner med att köra lite agility ikväll, fast först måste vi träna på allt annat :)

Spårträning

Igår kväll la jag ett spår till Dumle, han visste direkt vad det handlade om när han såg selen och linan. Dumle spårade på bra, som vanligt. Våra problem nu är att det går lite för fort (för mattes del, måste bättra på kondisen) och att det är mycket roligare att spåra än att hitta pinnarna i skogen så Dumle markerar inte. Men det ska vi ta och fixa med hjälp av en massa köttbullar. Hade lite tråkigt godis igår så då struntade Dumle i pinnarna och spårade på istället. Hade jag inte markerat vad jag hade lagt dem så hade de nog fortfarande varit kvar i skogen.

Ikväll är det dags för aktivitetspasset igen! Agility står det på schemat. Ska bli kul! Det kommer att bli spännande och se hur hundarna reagerar på tunneln, den brukar vara lite läskig i början!


Dumle försöker få igång matte i

0-585acc4c9ee94fa6e0c5babbb3dc7b5c.png

Kolla varifrån!

Dumle försöker få igång matte i lek. Men det fungerar inte så bra, matte ligger hellre i solstolen och vilar ;). Nu ska vi ge oss ut i skogen för att gå ett spår.


Dagens Dumle


Styrelseutbildning

Steg upp klockan sex i lördags morse när klockan ringde. På dagens schema stod det Styrelseutbildning i Sävsjö. Efter en morgonpromenad med Dumle så åkte jag iväg til Smålandsstenar för att  möta upp Eva, Helena och Nettan och drog sedan i väg til Sävsjö.

Det var Ragnar Bergståhl som höll i föreläsningen och en stor eloge till honom! Det kanske inte är det roligaste att sitta en hel dag och lyssnar på hur en styrelse är uppbygd och olika ansvarområden. Men det var det! Tiden bara flög iväg och jag lärde mig hur mycket som helst! Och Ragge visste vad han talade om.

Dumle spenderade sin lördag i Hylte och hjälpa sin "mormor" och "morfar" i trädgården. Hörde vissa rykten om att det slank ner lite koskit i magen på Dumle, men det är inget han har bekräftat  =)


Städdag på klubben!

0-52c6c4d37c860c34b5d4c52b66c77858.png

Kolla varifrån!

Sekunderna efter att bilden togs så försökte den lilla valpen få i gång stora Tango i lek. Men husse stoppade Tango, annars hade det nog blivit valppannkaka!


Tango la sig istället i lövhögen som vi hade räfsat ihop.


Stack till klubben och tränade l

0-74e3d1b9c5f2df8a0e72f0d348473e56.png

Kolla varifrån!

Stack till klubben och tränade lite. Dumle skötte sig utmärkt och som belöning har vi precis kört lite uppletande. Hittade en perfekt ruta! Hit tänker jag allt komma ofta och träna!


Dagens Dumle

4e4713f229f2e6a793f1d1d420562c71.png

Kolla varifrån!

Dagens Dumle


Sökträning! Dumle sitter och spa

275ac1d43138880b3c472153cdb4958c.png

Kolla varifrån!

Sökträning! Dumle sitter och spanar på figuranterna som är på väg ut i rutan. OBS! Dumle tjuvkikar inte, han har redan tränat ;)


Snart dags för kurs

Imorgon startar aktivitetspasset där jag och Dumle ska vara med och hjälpa till, eller jag ska hjälpa till, känner jag Dumle rätt så kommer han mest försöka göra allt själv istället. Varför ska han inte få göra alla övningar själv istället för att vara passiv? Återkommer imorgon med en rapport om kursstarten.

Påskhelgens Dumle








Påskhelg

Sökgänget firade påsk genom att trötta ut hundarna ute i skogen i sökrutan! Solen strålade och fåglarna kvittrade, det var många hundar så det tog lite tid, men var gör det när det är så skönt  ute! För Dumles del gick det inte så bra, han var lite för okoncentrerad och tröttade ut sig själv genom att spåra igenom hela rutan istället för att söka.


Dagens Dumle



Dumle och Nemo på vinterpromenad

Snart påsk

Ikväll åkte jag och Dumle iväg för att plocka lite påskliljor, det finns ett ställe utanför Landeryd där det växer riktigt mycket påskliljor. Dumle njöt av att få springa lite fritt. Efter att vi hade plockat blommorna och fotat lite så tränade vi lite uppletande. Gömde föremålen ute på djupet för att få Dumle att alltid söka genom hela rutan.

             


Dagens Dumle


Dumle i Norge med ett gäng flat coated retriver valpar på ca 6 veckor. Enligt Dumle så va valparna lite äckliga!

Födelsedag!

Idag fyller Dumle 4 år! Ett stor grattis till Dumle och alla hans syskon!

Dumle började dagen med att ligga och dra sig lite i extra i sängen innan det var dags att gå upp. Och ikväll har det varit kalas med glass och lite spel. Hann även med att köra lite fotgående och apportering.

Nu sover födelsedagshunden gott vid mina fötter, han vilar nog upp sig inför påskhelgen då vi ska träna sök igen...

Födelsedagsbarnet firar med glass!


Jag och Dumle spelade lite Dog Fighter ikväll som aktivering, Dumle fattade snabbt grejen med det här spelet och det tog inte lång tid innan jag kunde öka svårigheten

Ligg!

Igår drog jag och Dumle iväg till klubben och tränade lite. Körde några apporteringsövningar, framförgående och kontaktövningar.
Dumle var som vanligt taggad, men koncentrerade sig på sin uppgift. Har nu börjat kör snabba liggövningar så att han får uppfarten i liggandet.

Jag och Dumle avslutade kvällen med att gå in och fika och tjata lite. Tack Eva för en jättegod kladdkaka!

Kennelflicka

Ett stort GRATTIS till Jonas och Johanna på kennel Bonasia som nu har fått sin efterlängtade kennelflicka!




RSS 2.0