Dagens Dumle

24e57d140f2e88dab01f9176f88a53c3.png

Kolla varifrån!

Dagens Dumle


Dumle vattnar blommorna!

0-7a3b7f5e208c80e2b96249e95618fe65.png

Kolla varifrån!

Dumle vattnar blommorna!


Det blev lite fel...

Lyckades tydligen lägga upp samma filmklipp 2 gånger igår =)
Här kommer det andra:

Videoklipp

Det är inte alltid det lättaste att fota valparna i farten så det blev en kort filmsnutt på dem istället!



Dessa underbara valpar!

Förra veckan drog jag iväg till Vessigebro och hälsade på Ann på kennel Astrospring's och alla hennes valpar!
Oj vad det gjorde ont i valpmagen! Man blir så sugen på att skaffa en liten när man får mysa med valparna! Tyvärr hade Ann stenkoll så det gick inte att smuggla med någon hem... Fast nästa gång så märker hon kanske inget  =)

(Bilden i mitten har jag tagit, de andra 2 är tjuvade från kennel Astrospring's)

Igår!

Igår tänkte jag vara duktig och uppdatera bloggen med nya filmer på valparna som finns hos kennel Astrospring's och även lite nya bilder. MEN internet låg nere och jag hade inte tålamod att sitta och trixa med att få igång det. Ska lösa det ikväll istället.

Det får bli en Dagens Dumle istället =)


Dagens Dumle


Det var någon som hade för sig att lerbad skulle vara bra för pälsen

Är och hälsar på valparna på Ken

795b002899852c8c3761ab22a6d5c631.png

Kolla varifrån!

Är och hälsar på valparna på Kennel Astrospring's!


Dagens Dumle


Videoklipp

Så fort solen skiner och temperaturen börjar krypa uppåt så försöker Dumle att ta varenda chans han har att bada. Idag när vi var ute och gick så hittade Dumle en fin gyttjepöl att svalka sig i. Så för att få Dumle någolunda ren så var det bara att låta honom bada i ån som flyter genom Landeryd. Spana i Dumles svans så ser ni vad han tyckte om detta.


Inte lång tid kvar


Dagens Dumle


Här en bild på Dumles alla syskon! (Jag tror att Dumle ligger längst till höger)

Nya sökhundar?

Igår kväll var det återigen dags för aktivitetspasset! Denna gången var det dags att visa kursdeltagarna hur tävlingsgrenen Sök går till. Detta var något som hundarna tyckte va kul! Några av dem har stor potential att bli duktiga sökhundar!
Jag och Dumle avslutade kurskvällen med att träna vindmarkering. Vi tvingade ner Jessica i en stor låda (samma låda som jag fick ligga i under kursen) =) och Dumle hade stenkoll på att det fanns en person där i. Att det sen var hans favorit på hela brukshundsklubben gjorde ju honom ännu gladare när han fick sin belöning.


Dagens Dumle


Inte alltid det lättaste att fånga en hund i farten! På bilden rusar Dumle upp ur vattnet för att en sekund senare rusa rätt ut igen!

Promenad i bokskog

07842f2dfc53cd678a6e6a5c51f43820.png

Kolla varifrån!

Promenad i bokskog


Barn med hund


Hittade en bild på mig när jag dömer barn med hund. Många barn och duktiga var de! Inte så lätt att välja en vinnare här inte...

Fler bilder finns på Smålandsstenar BK

Äntligen!

Hej hallå!
Dumle här igen, äntligen har jag lyckas knäcka mattes nya lösenord! Matte har knappt haft tid för mig de senaste veckorna, det har varit utställning och kurs hela tiden typ! Visst har jag fått följa med, men har bara fått vara passiv och inte tränat så mycket.

Jag har istället umgåtts med min husse, och det är inte fy skam! Han brukar alltid dela med sig av sin macka och tycker det är väldigt kul att leka med en tennisboll. Så jag brukar underhålla husse med det på kvällarna.

Men i fredags hade husse en överraskning till mig! Matte åkte iväg tidigt på morgonen till brukshundsklubben för att hjälpa till med utställningen (fjanteri, enligt mig) och efter en stund gick husse upp och sa till mig att vi skulle åka till min mormor och morfar i grävmaskinen! Det var riktigt spännande! Jag låg på golvet och såg ut hur bra som helst! När vi kom fram så hoppade jag ut och hälsade på Alfons snabbt för sedan tänkte jag ju att jag skulle hjälpa husse att gräva. Men det fick jag inte! Utan jag fick gå in till Alfons istället! Snacka om att jag blev förbannad! Jag ska ju hjälpa husse! Han fixar inte att gräva helt själv!
Men de lyssnade ju inte på mig, så jag gav upp tlll slut. (Jag hämnades lite genom att springa i jorden och smutsade ner istället)

Over and out
Dumle D Davidsson

Dagens Dumle

5f233e6b7e4c7ea55f6c1d5ef97605ca.png

Kolla varifrån!

Dagens Dumle


Utställning Smålandsstenars BK

Den 1:a maj är det alltid fullt ös på Smålandsstenars BK, då är det nämligen dags för deras årliga utställning och även lydnadstävling! I år var det första året som jag var med och hjälpte till. Det är mycket arbete som ligger bakom en utställning. De flesta hade lite panik de sista dagarna innan utställningen men allt löste sig!

Dagen började tidigt, jag stod och sålde kataloger tills det var dags att börja ställa lite hund. Jag hade blivit tillfrågad att ställa både Helge och Bisse. Tyvärr blev resultaten inte det jag ville ha men så går det ibland. :) Mattar och hussar var nöjda ändå.


Kunde inte låta bli att hålla ett öga på ringen där springrarna skulle ställas ut!

Här har vi en hög med dessa vackra hundar precis efter att de har varit inne i ringen

Innan finalen gick av stapeln skulle jag döma barn med hund. Det var många barn som ville vara med och tävla och alla var väldigt duktiga! Men det var några som utmärkte sig mer än andra. Vissa var så charmiga och några stycken var riktigt proffisga och visste precis vad de gjorde.


Det blev en lång och härlig dag på klubben med trevligt folk, fint väder och inte minst vackra hundar!



RSS 2.0